Naslovnica
Aktivnosti u ožujku 2014. PDF Ispis E-mail
Autor HKO "Kruh sv. Ante"   
Srijeda, 09. travanj 2014. u 13:25

Seminar „Trauma u procesu pomirenja“

 

U organizaciji Trauma centra Humanitarno – karitativne organizacije „Kruh sv. Ante“ održan je trodnevni bazični seminar „Trauma u procesu pomirenja“ za studente psihologije i teologije u Sarajevu. Seminar je trajao od 26. – 28. 02. 2014, godine u prostorijama Franjevačkog samostana na Bistriku. Trodnevni seminar je baziran na situacionom, afektivnom i interaktivnom učenju, a obrađene su teme:

- Nenasilna komunikacija – temelj odnosa

- Razlika i sličnost između stresa i traume

- Neurobiologija PTSP-a

- Simptomi PTSP-a

-Ciklus žrtve i počinitelja

- Narativi

- Transgeneracijski prijenos traume

- Izabrane traume i slave

- Prevencija profesionalnog sagorijavanja.

 

D. Majstorović

 

Volonteri projekta „Kućna njega“

Program projekta „Kućne njege„ djeluje u okviru HKO''Kruh sv. Ante'' od 2007.godine i namijenjen je osobama koje nisu u mogućnosti da se samostalno brinu o sebi. Ovim projektom se na holistički način pruža pomoć starijim, slabo pokretnim i nepokretnim osobama s ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života. To su većinom osobe koje nemaju nikakvu potporu ni pomoć od članova svoje obitelji niti od nadležnih socijalnih ustanova.

Projekat se sprovodi na području Kantona Sarajevo, gdje medicinska sestra, fizioterapeut i volonteri pružaju usluge medicinske skrbi starijim i nemoćnim osobama u njihovim domovima.

S volonterima, koji su studenti IV i V godine Medicinskog fakulteta, i koji se tek uključuju u ovaj projekt se održao sastanak 12.03.2014. godine u prostorijama Franjevačkog studentskog doma. Na sastanku, volonteri su upoznati sa aktivnostima koje bi trebali obavljati,  podjeljene su odgovornosti  i dogovoreni budući sastanci.

Sigurni smo da će njihov rad doprinjeti ovom projektu, te poboljšati kvalitetu naših usluga.

Želimo im mnogo sreće u njihovom radu i stjecanju radnog iskustva budućih liječnika.

 

S. Zaimović

 

Društveno korisni rad studenata

Stipendisti fonda „Kap dobrote“ već 4 mjeseca volontiraju na projektima Kruha sv. Ante (što im je i dužnost, kao korisnicima stipendije). U volonterski rad uključio se i jedan broj studenata – stanara u Franjevačkom studentskom domu. Nastojimo što bolje organizirati ove aktivnosti, te mladima pružiti priliku da se obogate kroz rad u našoj Organizaciji. Dosadašnji rezultati pokazuju da je istim i više nego korisno, osim financijske pomoći  pružiti i ovu prigodu.

Obzirom na probleme s kojima se susreću mladi u Bosni i Hercegovini neophodno im je osigurati zdrave alternative, u vidu inovativnih i korisnih metoda za provođenje kvalitetnog slobodnog vremena. HKO Kruh sv. Ante ovoj populaciji nastoji pružiti besplatne neformalne edukacije i priliku za obavljanjem društveno korisnog rada, te na taj naćin doprinijeti njihovom osnaživanju i radu na sebi. Studentima pružamo priliku da prođu kroz besplatne edukacije, putem kojih ih osnažujemo, pomažemo da se nose s teškoćama tijekom studija, te pripremamo za život nakon studija.

Prva edukacija u akademskoj godini 2013/14 bila je „HIV i druge krvlju i spolno prenosive bolesti“, voditeljica edukacije: Dragana Mandić – Subotić. Zbog velikog odaziva do sada je edukacija na ovu temu održana u 2 termina.

Također, u tijeku su radionice – Engleski jezik, koje za studente održava Miriam Regier, volonterka iz Kansasa. Uskoro se planira, osim bazičnog tečaja engleskog jezika uvesti i radionice konverzacijskog tečaja.

Pored gore navedenih, planirana je i realizacija edukacija i radionica na druge - bitne teme.

Također, mlade stipendiste fonda Kap dobrote i stanare Franjevačkog studentskog doma osnažujemo i na druge načine. Potičemo ih da i sami pomognu osobama kojima je pomoć potrebna. Kroz angažiranje studenata u volonterskom radu pomoć se pruža za starije, bolesne i nemoćne osobe i djeci iz SoS sela i socijalno ugroženih obitelji.

Kada je u pitanju rad s djecom,volonteri su prošli kroz edukacije i započelo je njihovo tijedno druženje s djetetom, koje im se dodijelilo. Ovo podrazumijeva provođenje kvalitetnog vremena zajedno, gdje će volonteri djecu učiti manirima, lijepom ponašanju i pozitivnim životnim navikama. S vremenom između djeteta i volontera se stvara povjerenje i njihov odnos se produbljuje, te volonter postaje djetetov prijatelj, razgovara s njim i pruža mu pomoć u učenju.

Starije, bolesne i nemoćne osobe studenti obilaze jedanput tjedno i pomažu im u obavljanju osnovnih životnih aktivnosti. Za ove osobe Kruh sv. Ante već pruža pomoć putem Jela na kotačima-dostavom toplog obroka na kućnu adresu i putem Kućne njege. Ipak, mnoge osobe koje su uključene u ove projekte, nažalost, nemaju obitelj niti prijatelja koji bi brinuli o njima. Ovi posjeti studenata/volontera imaju veliki značaj.

Mladi volontiraju i u drugim oblastima u okviru svih djelatnosti naše Organizacije. Pomoć u uredu – uredski poslovi su veoma česta aktivnost koju studenti rado obavljaju. Ovim, ne samo da pomažu provođenje planiranih aktivnosti, već se radom u uredu osposobljavaju za budući posao, te usvajaju znanja i stječu mnoga iskustva.

 

S. Talanga

 

Dobročinitelji za mjesec ožujak 2014.

 

Novac za socijalne projekte

 

HKM Klagenfurt                                  za projekte                   1.409,00 EUR

Sprofondo Italija                                   za Kućnu njegu            2.000,00 EUR

Tonko Šoljan Sarajevo                         za kuhinje                     100,00 KM

Kanton Sarajevo                                  za kuhinje                     7.374,00 KM

Jozo Mance Sarajevo                           za projekte                   10,00 KM

 

Donacije u robi

 

Mennonitte Central Committee-USA    hrana, higijena, deke     14.086,00 kg

 
Aktivnosti u veljači 2014. PDF Ispis E-mail
Autor HKO "Kruh sv. Ante"   
Srijeda, 09. travanj 2014. u 13:23

MCC Summit Ukrajina

 

U organizaciji MCC-a (Mennonite Central Committee) od 20.02.- 21.02 održan je partnerski summit u Ukajini. Na summitu su učestvovale partnerske organizacije MCC-a s ciljem što bolje upoznavanja i umrežavanja partnera. Tema summita je bila bazirana na preveniciji HIV/AIDS –a. Djelatnost Humanitarno – karitativne organizacije „Kruh sv. Ante“ prezentirao je Davor Majstorović, voditelj Trauma centra. Naglasak prezentacije je bio na mogućnostima i uspjesima rehabilitacijskog programa Terapijske zajednice „Izvor“. Ovakav model terapijskog rada s ovisnicima  nije poznat u Ukrajini, a učesnici samita su dobili priliku da se detaljno upoznaju sa radom naše terapijske zajednice. Nadamo se da će razmjena ovakvih iskustava poboljšati način rada sa ovisnicima u Ukrajini.

 

D. Majstorović

 

HUMANITARNI TURNIR „KRUHA SV. ANTE“ NIEDERHASLI-ZÜRICH

Humanitarni turnir „Kruha sv. Ante“ u Švicarskoj se organizira već desetak godina. Iduća godina će biti jubilarna. Započeo je s radom zavičajnog društva „Kraljeva Sutjeska“ kako bi okupio ljubav naših iseljenika i radnika u Švicarskoj. Prilog turnira kao i sva prikupljena sredstva namijenjena su potrebama Kruha sv. Ante u našoj provinciji Bosni Srebrenoj, Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

Rad „Kruha sv. Ante“ započeo je Blaško Šarić rodom iz Kraljeve Sutjeske sa svojim suradnicima. Sve je započelo još u vrijeme rata. Blaško je okupljao ljude i pozivao ih da zajednički pomognu narodu Bosne i Hercegovine, a na poseban način Srednjoj Bosni i Kraljevoj Sutjesci. U zajedničkim akcijama prikupljeno je na stotine tona humanitarne pomoći kao i velika novčana sredstva koja su upućena ratom zahvaćenim područjima. Njihovim akcijama organizirana je i ambulanta u Kraljevoj Sutjesci te pučka kuhinja u Varešu, kao i rad radio postaje. Naše riječi zahvale su premalene prema onome što su dobri ljudi iz Švicarske, naši radnici kao i prijatelji, učinili da ublaže bol i štetu koja je nastala u tim ratnim godinama. Posljedice rata još se osjećaju, a potrebe za pomoć su još uvijek velike. Zato smo neizmjerno zahvalni svima koji ustrajavaju na humanitarnom radu.

Nažalost, prošle godine nas je napustio dobri čovjek Blaško Šarić. Bolest je bila jača od njegovog zdravlja i spremnosti da pomogne svakom čovjeku. U vremenu godišnjice njegove smrti rado ga se prisjećamo u svojim molitvama i iskreno zahvaljujemo na svemu što je učinio za „Kruh sv. Ante“ i ljude u potrebi.

Rad „Kruha sv. Ante“ je nakon smrti presednika Blaske Šarica nastavljen s novom formacijom prošle godine u šestom mjesecu. Uprava Zavičajnog društva „Kraljeva Sutjeske“ se sastala i odlučila da se rad nastavi u istom ili sličnom duhu kao što je to pok. Blaško činio. Tada je već odlučeno da će se održati Tradicionalni turnir „Kruh sv. Ante“. Već krajem jedanaestog mjesec podijeljeni su flayeri-pozivnice na kojima je promoviran Humanitarni turnir „Kruh sv.Ante“ 2014. Odlučeno je i da nogometna ekipa NK „Kraljeva Sutjesa“ kroz cijelu godinu aktivno sudjeluje na Turnirima po Švicarskoj. Tako su pozvali i okupili svoje nogometne prijatelje koji su se 8. 2. 2014 odazvali na naš Humanitarni nogometni turnir „Kruh sv. Ante 2014.“

Već u ranim jutarnjim satima počela je priprema sale koju je organizirala nogometna ekipa NK „Kraljeva Sutjeska.“Turnir je započeo oko 10,15 sati sa pozdravom i molitvom fra Jose Oršolića, ravnatelja Kruha sv. Ante.

Najavljeno je 18 nogometih ekipa, a od toga je došlo 14 ekipa.

Glavni organizatori i voditelji turnira su bili: Dario Jonjić, Rudolf Ravlija i Robert Ravlija sa svojim klubom NK „Kraljeva Sutjeska.“ Za kuhinju, jelo i piće se pobrinio, naš dugogodišnji prijatelj, Đuro Letica. Domaćice su kao prijašnjih godina pripremile fine kolače, od čije je prodaje također prikupljana pomoć. Velika hvala. Turnir je prošao u najljepšem redu i miru. Trajao je do 18 sati, a onda su proglašeni najbolji: „Konačni pobjednici Humanitarnog turnira „Kruh sv. Ante“ su svi sudionici, jer su svi od sebe dali zrno ljubavi i pomoći za ljude u potrebi“, izjavili su voditelji i organizatori.

Nakon turnira je upriličen mali zabavni program. Sastali su se prijatelji i cijela radna ekipa koja je prije organizirala, 30.11.2013. „Sutjesko-kakanjsku večer“.

Za muziku-karaoke se pobrinio gospodin Pavo Jurić, a Božana-Boži Šarić, predjednica podružnice „Kruha sv. Ante“ za Švicarsku, je pozdravila sve goste.

Fra Joso i Fra Ivan su se prisjetili pok. Blaške i također su se obratili prisutnima.

Na poseban način i neizmjerno nam je drago što nas je posjetio Fra Ivan Prusina voditelj Hrvatske katoličke misije u Zürichu. Večer je bila ugodna i protekla uz pjesmu, šalu i veselje dugo u noć.

Veliku podršku Turniru i ovoj akciji dala je i Hrvatska katolička misija Zürich sa svojim svećenicima na čeku s fra Ivanom Prusinom. Fra Joso je sutradan (9. veljače) slavio svetu misu u misiji Zürich za pok. Blašku Šarića. U koncelebraciji su bili fra Stjepan Neimarević, također misionar u Zürichu i vlč. Darko Topić, župnik i misonar u Skoplju-Makedonija. Pod misom se molilo za siromašne, a prikupljen je i prilog vjernika za potrebe „Kruha sv. Ante“. Bilo bi nam drago kada bi nam još više predružili oni koji mogu pomoći. Nadamo se kako će organizacija i jubilarni susret 2015.biti i sa više sudionika i još bolje organiziran.

Iskreno zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji nacin pomogli, bilo svojim dolaskom, novčanom pomoći ili samo druženjem.

Želimo svima mir i dobro po zagovoru svetog Ante!

 

Boži i Uprava KSA Švicarske

 

ISPRAVKA: U prošlom broju Svjetla riječi je objavljeno: „Vjernici HKM Klagenfurt skupili su u adventskoj akciji za fond Kap dobrote 6.102 EUR“.

Sakupljeno je 6.642 EUR!

Ispričavamo se zbog ove pogreške i još jednom zahvaljujemo svim darovateljima!

 

HKM Klagernfurt: za socijalne projekte 1.237 EUR

 

 

 

Donatori za mjesec veljača

Novac za projekte

Ivan Vuleta                   Kufstein            za kuhinju           50,-EUR

NN                              Sarajevo                                     10,-EUR

Darko Marin Sušić                                                       500,-KM

Nikica Aždajić  Kraljeva Sutjeska                       20,-KM

Davorin Ševo               Hamzići            Kap dobrote    100,-KM

Šimo Bakula                                                                   50,-KM

NN                                                                                20,-KM

Sprofondo Italija                       za Kućnu njegu       2.000,-EUR

Beta Mihai                    Njemačka                                  50,-EUR

Marija Jeličić                Njemačka                                  50,-EUR

Anica Klarić                 Njemačka                                  50,-EUR

Marija Obilić                Hall      Njemačka                      85,-EUR

Treuhand                      Glattbrugg Švicarska                 100,-CHF

 

Švicarska

Obitelj Šarić                 Niederhasli                            1.000,-CHF

Marko Klarić               Bugojno                                   100,-CHF

Ivica Timić                    Kraljeva Sutjeska                       50,-CHF

Vlatko Ištuk                 Bugojno                                     60,-CHF

Dado Klarić                 Bugojno                                     50,-CHF

Tomo Ravlija                Papratno-Kraljeva Sutjeska        50,-CHF

Boris Maračić               Slapnica                                   200,-CHF

Ivo Maračić                  Slapnica                                   100,-CHF

Franjo Maračić Slapnica                                   100,-CHF

Željko Anđelić  Kraljeva Sutjeska                     100,-CHF

Marijan Jonjić               Lukovo Brdo                            100,-CHF

Svjetlana i Marijan Šapina         Kraljeva Sutjeska         100,-CHF

Zrinko i Anka Ravlija                Papratno                        50,-CHF

Ilija Ravlija                   Papratno-Kraljeva Sutjeska        50,-CHF

NN                              Veliko Trnovci                40,-CHF +20,-EUR

Igor Subašić                 Kopjari                                      50,-CHF

Ilija Idžamić                  Jajce                                        100,-CHF

Josip Kovačević           Zenica                                        50,-CHF

Mirko Lovrinović          Guča Gora                               100,-CHF

Pavo Prskalo                Uskoplje                                  150,-CHF

Šimo Ravlija                 Kraljeva Sutjeska                     100,-CHF

Tanja Lasan                  Zadar                                         90,-CHF

Zdravka Čuljak            Mostar                                     100,-CHF

Ankica Frank               Mostar                                       50,-CHF

Berislav Prskalo            Uskoplje                                  100,-CHF

Rudo Đotlo                                                                  100,-CHF

Nogometni turnir           Niederhasli                            1.060,-CHF

HKM Zürich                Zürich                                    3.657,-CHF

 

Akcija Ruka podrške

Euroguma                     Sarajevo                                   100,-KM

Monika Rebac Filipović                                                  10,-KM

Tehnomehanika            Orašje                                        50,-KM

Sindikat FDS                Sarajevo                                   100,-KM

JU Apoteke                  Sarajevo                                   300,-KM

Hotel Dalmacija            Kiseljak                                      10,-KM

Habitus doo                  Čapljina                                    100,-KM

Vera Arapović  Sarajevo                                   100,-KM

Sanasa poliklinika         Sarajevo                                   200,-KM

Selming doo                 Sarajevo                                     50,-KM

Sindikat grad. i ind. gr.mat.                   Sarajevo             50,-KM

Edin Boja                                                                       10,-KM

 

Donacija u robi

Coca Cola  Sarajevo                sokovi za kuhinju          2.340 lit

Podravka doo Sarajevo            hrana za kuhinju               677 kg

Pmoć za samupomoć Bergkamen Njemačka                10.950 kg

/namještaj, pokućstvo, hrana za kuhinj/

 
Aktivnosti u siječnju 2014. PDF Ispis E-mail
Autor HKO "Kruh sv. Ante"   
Srijeda, 09. travanj 2014. u 13:21

Akcija „Ruka podrške“

 

Tijekom Adventa 2013  HKO „Kruh sv.Ante“ pokrenula je akciju „Ruka podrške“. Cilj nam je bio upoznati širu javnost o aktivnostima i projektima koje provodimo. Tijekom ove Akcije prikupljena su značajna sredstva koja će nam uvelike pomoći u našem radu. Svim donatorima koji su svojom donacijom učestvovali u Akciji srdačno zahvaljujemo!

 

Donatori akcije „Ruka podrške“*

 

1. Rudnici Boksita, Široki Brijeg                                               50,00 KM

2. Nida d.o.o., Čapljina                                                            100,00 KM

3. „Dvokut-Pro“ – društvo za projektiranje                               200,00 KM

4. Metalinvest d.o.o., Čapljina                                              200,00 KM

5. Odvjetnički ured J. Krešić, Čapljina                                      30,00 KM

6. Helio stomatološka ordinacija, Sarajevo                                30,00 KM

7. Zavod za sportski medicinu, Sarajevo                                   100,00 KM

8. Murga Dževad, Sarajevo                                                      100,00 KM

9. Dugi Commerce d.o.o., Široki Brijeg                                       100,00 KM

10. Euro Art d.o.o., Orašje                                                       150,00 KM

11. Dalmacijavino d.o.o., Široki Brijeg                                         200,00 KM

12. Grafolade 77x7 d.o.o.                                                        150,00 KM

13. Granum d.o.o., Čapljina                                                      200,00 KM

14. Županijska bolnica Orašje                                                   50,00 KM

15. Vetmix, Čapljina                                                                 50,00 KM

16. Notar Pero Knežević, Orašje                                              50,00 KM

17. Odvjetnik Redžepović, Orašje                                            50,00 KM

18. Stomatološka ordinacija Ferhatbegović, Sarajevo                  50,00 KM

19. Sunce poljoprivredna zadruga, Čapljina                               100,00 KM

20. Eurocompany 99 d.o.o.                                                      200,00 KM

21. Divel d.o.o., Sarajevo                                                         200,00 KM

22. Smajlović d.o.o., Orašje                                                     30,00 KM

23. ARS Galerija Paleta, Sarajevo                                               40,00 KM

24. Sirbubalo Ermin                                                                  50,00 KM

25. Notar Ramiza Sirbubalo                                                      100,00 KM

26. Građevinski fakultet Sarajevo                                              100,00 KM

27. Medicinski fakultet Sarajevo                                               250,00 KM

28. Andrija Hrstić, Ljubuški                                                      10,00 KM

29. Erodal d.o.o., Čapljina                                                        20,00 KM

30. Odvjetnik Adam Filipović, Orašje                                         30,00 KM

31. Odvjetnik Anto Lukač, Orašje                                            50,00 KM

32. Garić Ankica, Samostan KBLJ Presveto Trojstvo                    50,00 KM

33. Rolorad d.o.o., Široki Brijeg                                               50,00 KM

34. Čevebdžinica Petica                                                            50,00 KM

35. MB Ivanić d.o.o., Ljubuški                                                  50,00 KM

36. Advokat Ethem Veledar, Sarajevo                                      50,00 KM

37. Odvjetnik Christian Oršolić, Orašje                                       50,00 KM

38. Notar Ivo Oršolić, Orašje                                                   50,00 KM

39. Advokat Šehović Zlatko, Sarajevo                                        60,00 KM

40. Karliko export import                                                         100,00 KM

41. Dinoza d.o.o, Orašje                                                          100,00 KM

42.Fama d.o.o., Široki Brijeg                                                    200,00 KM

43. Karamatić Katica, Čapljina                                                   200,00 KM

44. Elekto-milas d.o.o.                                                           200,00 KM

45. Ledeni prsten d.o.o., Orašje                                               50,00 KM

46. Lukas TP, Široki Brijeg                                                      100,00 KM

47. Boma d.o.o., Široki Brijeg                                                 200,00 KM

48. Euro Bicco d.o.o. Sarajevo                                                 10,00 KM

49. Eurotranzit d.o.o., Čapljina                                                20,00 KM

50. Stanko Jurković, Čapljina                                                   20,00 KM

51. Čevabdžinica Hodžić, Sarajevo                                           50,00 KM

52. Bollex trade d.o.o., Sarajevo                                              50,00 KM

53. Nizic sport, Ljubuški                                                           50,00 KM

54. Mirjana Čolak, Široki Brijeg                                               100,00 KM

55. Advokat Mustafa Karović, Sarajevo                                   200,00 KM

56. Transagent d.o.o., Sarajevo                                                250,00 KM

57. Mijatović Blaženka                                                             10,00 KM

58. Mirko Prskalo                                                                    20,00 KM

59. Slaven Marić, Ljubuški                                                       50,00 KM

60. Savez samostalnih sindikata, Sarajevo                                 100,00 KM

61. Ekološka udruga Čapljina                                                   50,00 KM

62.ŽU Uznesenja BDM, Stup – Sarajevo                                 300,00 KM

63. Podovi s.z.r., Leko Antonio                                                100,00 KM

64. Advokat Hodžić Sead, Sarajevo                                         30,00 KM

65.Aqua Flora d.o.o., Široki Brijeg                                           50,00 KM

66.Roing d.o.o., Ljubuški                                                         60,00 KM

67. Odvjetnički ured Kovač, Ljubuški                                      100,00 KM

 

  • uplate od 23.12. 2013 – 14.01.2014

 

D. Majstorović

Pučka kuhinja Dobrinja

Pučka kuhinja KSA na Dobrinji se nalazi na nekadašnjoj ratnoj liniji razgraničenja. Korisnici naše kuhinje su siromašni i potrebiti iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva.  Od početka rada,  to je mjesto bilo primjer suradnje i druženja osoba različite etničke i vjerske pripadnosti.

U suradnji sa organizacijom Flüchtlingshilfe iz Liechtensteina, te uz svesrdnu pomoć gospođe Marie Louise Eberte i gospođe Inge Büchel, KSA je povodom početka nove godine obradovao korisnike pučke kuhinje na Dobrinji. Podijeljeno je 280 paketa hrane i voća za 90 obitelji. Posebno su obradovani naši stari i nemoćni korisnici kojima su paketi dostavljeni na kućnu adresu.

L. Šimić

Božić u Terapijskoj zajednici „Izvor“

TZ „Izvor“ je i ove godine obilježila božićne i novogodišnje blagdane. Klijenti su izrazili svoju kreativnost te izradili prigodne božićne jaslice. Ovim putem klijenti su poželjeli svim dobročiniteljima TZ „Izvor“ sretne božićne i novogodišnje blagdane.

Jelena Oršolić

Posjet dobročiniteljke

Dugogodišnja dobročiniteljka Marica Hascha posjetila je našu Organizaciju . Tijekom posjeta, kao i ranijih godina, obišla je pojedince i udruge kojima je pružena pomoć preko HKO Kruh sv. Ante.

Marica Hascha, ispred Humanitarne organizacije „Pomoć za samopomoć“ čije je sjedište u Njemačkoj, pomaže potrebite diljem Bosne i Hercegovine. Već duži niz godina, iste pomaže i putem naše Organizacije.

Ovaj put pružila nam je pomoć u namještaju, odjeći i obući.

Također, obradovala je one najranjivije – djecu. Osigurala im je Božične pakte, koji su preko naše Organizacije dostavljeni za:

UG Naša djeca, Kiseljak,

Vrtić Framica, Busovača,

Igraonica Framica, Bugojno,

OŠ Aleksa Šantić, Sarajevo,

Klinički centar Sarajevo – odjel psihijatrija.

 

S.Talanga

 

Dobročinitelji kroz mjesec: siječanj 2014

Za socijalne projekte

HKC Nikola Tavelić Brisbane-Australija           za projekte                   10.000,00 AUD

Krešimir Petrušić -Amsterdam              za Pučke kuhinje           200,00 EUR

Krešimir Petrušić -Amsterdam              za djecu                        300,00 EUR

Zorica i Mirko Marijanović-Trimbach-Švicarska za projekte     200,00 CHF

Općina Novi Grad Sarajevo                             za projekte                   600,00 KM

Krešimir Lozančić                                             za projekte                   100,00 KM

Anela Mijić-Berlin                                           za projekte                   50,00 EUR

NN Sarajevo                                                    za projekte                   50,00 KM

žu Dubrave                                                       Dan Kruha sv. Ante      580,00 KM

Jozo Gagulić - Tramošnica                                za Pučke kuhinje           100,00 KM

Načelnik općine Vareš                                     za Pučku kuhinju Vareš 1.000,00 KM

obitelj Lasić Aachen                                         za projekte                   500,00 EUR

HKM Aachen                                                  za projekte                   1.000,00 EUR

Ruža Matijević                                      za projekte                   40,00 EUR

Donacije u robi:

Udruga Flüchtlingshilfe Liechtenstein paketi hrane za Pučku kuhinju Dobrinja     280,00 kom

 
Aktivnosti u prosincu 2013. PDF Ispis E-mail
Autor HKO "Kruh sv. Ante"   
Srijeda, 09. travanj 2014. u 13:16

 

Trauma u procesu pomirenja

U organizaciji Trauma centra održan je drugi napredni seminar „Trauma u procesu pomirenja III – Proces opraštanja“. Tijekom našeg šestogodišnjeg rada realizirali smo 36 bazičnih  trodnevnih seminara za 823 sudionika i 14 naprednih seminara za 301 sudionika iz četrnaest bh. gradova. Na prvom naprednom seminaru obrađujemo ulogu identiteta, narativa i žalovanja kao bitne faktore u procesu pomirenja, dok na ovom seminaru obrađivali smo opraštanje na individualnom i kolektivnom nivou. Seminar je održan od 12. – 14. prosinca 2013. za 17 sudionika iz Sarajeva, Bihaća, Orašja i Ljubuškog.

D. Majstorović


Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE proslavilo je 11. godišnjicu djelovanja

Uz prisutnost volontera/ki, prijatelja/ica i suradnika/ica Udruženje NARKO-NE proslavilo je obljetnicu djelovanja po jedanaesti put u Multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog studentskog centra Bosne Srebrene. Ukupno 178 uzvanika/ica bili su i akteri programa kojeg je tim NARKO-NE pripremio ove godine, a predstava Naši snovi, naša snaga, koju su izveli volonteri i volonterke, dala je pečat cijelom događaju.

Nakon kratkog obraćanja direktorice s. Magdalene Schildknecht koja se osvrnula na važnost snova mladih i istrajnosti u borbi za njihovo ostvarenje, sudionici/ice su uz predstavu Naši snovi, naša snaga imali priliku ići na putovanje kroz vrijeme odrastanja i suočiti se sa dilemama koje ono nosi.

 

U nastavku ceremonije slijedio je razgovor u malim grupama, odnosno World Cafe, u kojem su svi mogli razgovarati o samoj teatarskoj izvedbi i poteškoćama s kojima se mladi suočavaju u razdoblju adolescencije. Prikazujući, na kreativan način šta to simbolizira svaki projekt, volonteri/ke su potom predstavili: Interkulturalne kreativne sedmice IKS iz Vareša i Viteza, časopis Preventeen, Intercity teatar projekt 2012/2013, projekt Stariji brat, starija sestra, Follow ups, Fundraising kampanju, Radionice u Dnevnom centru, Coaching za brucošeIstraživačke radionice „Zdravlje iz prirode“ i Radionice za učenje.

Svima koji su doprinijeli u pripremanju i realizaciji Dana Udruženja tim NARKO-NE zahvalio se uručivši simboličnu zahvalnicu u obliku kolača s likom volontera/ke. Istu simboličnu zahvalnicu u obliku deserta dobili su i svi gosti kojim se direktorica zahvalila na potpori koju pružaju radu UG NARKO-NE.

Melita Husagić

Prezentacija Terapijske zajednice „Izvor“

U prostorijama Centra za socijalni rad Odžak  27.11.  održana je prezentacija TZ Izvor  s ciljem promocije rehabilitacijskog programa kao i pozitivnih strana TZ Izvor.  Svoja iskustva iznio je iznio je i jedan od klijenata u programu. Cilj nam je ovakvim prezentacijama zagovarati zdrav način života i ujedno upoznati lokalnu zajednicu sa dobrim primjerima naše Zajednice.

Jelena Oršolić

 

Budimo milosrdni!

Ako koru kruha ti s bratom svojim podijeliš,

Neće kruha nestati dok si živ, dok si živ!

HUMANITARNO KARITATIVNA ORGANIZACIJA

„KRUH SV. ANTE“ U SVOJIH DESETAK PROJEKATA

SKRBI ZA SVE LJUDE U VEĆOJ POTREBI!

SVOJ RAD REALIZIRAMO UZ BOŽJU POMOĆ

I POMOĆ DOBRIH LJUDI!

 

SVOJOM MOLITVOM I SVOJIM PRILOGOM

UKLJUČITE SE U HUMANITARNI RAD „KRUHA SV. ANTE“!

 

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

www.kruhsvante.org

BANKOVNI RAČUNI

 

Naziv banke: UniCredit bank d.d. Mostar

Transakcijski račun za BiH: 3383202267235329

 

Uplate iz inozemstva

IBAN: BA393383204892993804

SWIFT: UNCRBA22

Devizni računi:       25021924141(€)

25021924142 (USD)

25021924144 (CHF)

25021924146 (AUD)

25021924113 (HRK)

 

Socijalna služba HKO “Kruh sv. Ante” - Pomoć najugroženijima

 

U suradnji sa Javnom kuhinjom „Stari grad“ i ove godine povodom Božićnih blagdana pomažemo 100 socijalno ugroženih obitelji.

 

Podijelili smo 60 paketa hrane i 157 higijenskih setova za 56 socijalno ugroženih obitelji sa područja Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva.

40 paketa hrane i 80 higijenskih setova podijelili smo siromašnima u Bugojnu.

Također, u suradnji sa organizacijom „Pomoć za samu pomoć“ iz Njemačke,  obradovali smo naše  najmlađe.  Osigurali smo  25 božićnih paketića za Dječiji vrtić u Busovači, 35 paketića za Igraonicu u Bugojnu, 25  paketića za bolnicu Koševo, a za 40 učenika OŠ Aleksa Šantić u Sarajevu, osim božićnih paketića, donirali smo i 40 paketa školskog pribora.

Za Udrugu djece sa posebnim potrebama iz Kiseljaka, u sklopu božićnih aktivnosti, donirano je 15 božićnih paketića, 15 paketa školskog pribora, te isto toliko higijenskih setova i paketića sa igračkama

 

Sarajevo, 19.12.2013.g.

 

L.  Šimić

 

Dobročinitelj za mjesec prosinac 2013.

 

Za socijalne projekte

 

HKM Klagenfurt                                  za projekte                               1.903,00 EUR

Ružica Ravlić                                        za projekte                               100,00 KM

ŽU Čuklić                                            Dan Kruha sv. Ante                  200,00 KM

ŽU Ulice                                              Dan Kruha sv. Ante                  601,00 KM

Pavka Marić                                         donacija                                   158,50 KM

HKM Salzburg                        donacija                                   293,25 KM

Ljubica Tunjić – Švicarska                    za projekte                               50,00 CHF

Angela i Marko Selak – Njemačka          za Pučku kuhinju Vareš              100,00 EUR

Božo Ivanić – Njemačka                      za projekte                               95,50 EUR

 

Donacije u robi:

 

Pomoć za samu pomoć                         pokućstvo, odjeća i obuća        11.700,00 kg

Bergkamen Njemačka                          za djecu

Sarajevski kiseljak                                sokovi                                      126,00 lit

Podravka d.o.o. Sarajevo                     hrana za kuhinju                        48,00 kg

Narodna kuhinja Stari Grad Sarajevo    paketi sa hranom                      1.800,00 kg

 
POTPISIVANJE UGOVORA - STIPENDIJE 2013-2014. PDF Ispis E-mail
Autor HKO "Kruh sv. Ante"   
Srijeda, 30. listopad 2013. u 12:43

Poštovani studenti/stipendisti HKO "Kruh sv. Ante",

 

Ovim putem obavještavamo sve studente koji su dobili stipendije za akademsku godinu 2013-2014. da će se potpisivanje Ugovora održati u ČETVRTAK 07.11.2013. u 11.00 sati, u prostorijama Franjevačkog studentskog doma, Zagrebačka 18, Sarajevo.

Napomena: Studenti koji nisu iz Sarajeva nisu obavezni dolaziti na potpisivanje Ugovora. Isti će biti poslani poštom koje ćete nakon potpisa vratiti poštom na adresu: HKO "Kruh sv. Ante", Zagrebačka 18, BiH - 71 000 Sarajevo

S poštovanjem,

Uprava

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 42